Skip to content

En kommentar till Ulf Hammarlund på Gotlands Tidningar

15 juli, 2011
tags:

I dagens upplaga av Gotlands Tidningar skriver Ulf Hammarlund i sin krönika (fast vetefan om det borde klassas som krönika, finns det inte åtminstone några krav på röd tråd, poänger och knyta ihop det på slutet?) apropå fotbollslandslaget att damfotboll och herrfotboll inte bör jämföras, därefter skriver han:

Det är två helt olika sporter. Jag vet att ett bra pojklag i 15-årsåldern slår damlandslaget. Men det spelar ingen roll. Damerna spelar sitt spel med stor pondus och massor av charm och glädje (i varje fall när de vinner).

Men vänta nu, var det inte just en jämförelse han gjorde där? Mellan landslaget och ett pojklag, vilket som helst. Jag håller med Hammarlund om att man inte ska jämföra. Inte för att det är två helt olika sporter, av den enkla anledningen att det ju inte är det. Det är fotboll i båda fallen. Utan för att det är fullständigt ointressant med jämförelser. Låt laget vara viktigt i sin egen rätt, inte bara i relativ bemärkelse. Jag skulle kunna lista hur många lag som helst vilka lätt som en plätt spöar skiten ur Hamréns herrlandslag. Men jag gör det inte. Av den enkla anledningen att det inte är intressant.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s